tirsdag den 25. september 2012

Citronlagkage med mandelbund


Hej blog! 
Jeg har kastet mig ud i den helt store kage.. Citronlagkage med mandelbunde overtrykket med fondant! Og pyntet med frosting- mhmmmm..!
Kagen smager så godt, at jeg vil dele den dejlige opskrift med jer :-) 
Så enjoy!

Mandelbund:
150 g. pasteuriserede æggeblommer
100 g. sukker
1½ tsk. bagepulver
150 g. hvedemel
75 g. mandler - Fint blendede
300 g. pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde
1. Æggeblommer og sukker piskes med en håndmikser til en tyk æggesnaps - her er det vigtigt ikke, at piske for hårdt da sukkeret skal nå at blive opløst. Herefter sigtes mel og bagepulver i æggesnapsen, og vendes derefter forsigtigt i sammen med de fint blendede mandler. 




2. Æggehviderne piskes nu stive, og skal så vendes forsigtigt ned i den anden blanding. 
3. Nu skal du klippe stykker af bagepapir ud - efter formenes størrelse. Disse stykker lægges nu i springformenes bunde. Og dejen fordeles herefter heri.

Bagningen
Kagerne bages ved 190 grader i ca. 25 min. Man kan se den er færdig når bunden er gylden og den giver efter ved tryk.

Citronmousse:
Lidt under ½ piskefløde
Korn fra 1 vaniljestand (alt efter hvor sød man ønsker den)
3 spsk. flormelis
7½ tsk. citronsaft (gerne friskpresset for en mere frisk og gennemtrængende smag!)
1½ blad husblas

Fremgangsmåde
1. Start med at lægge husblassen i blød - dette i koldt vand i ca. 10 min. 
2. Fløden skal nu piskes til let skum, og vanilje, flormelis og citronsaften tilsættes. Her er det en god idé, at sigte flormelisen i for, at undgå en masse klumper. 
3. Efter de 10 min. smeltes husblassen over vandbad - husblassen skal ikke vrides men varmes med vandet der hænger ved.
4. Når husblassen er smeltet blandes lidt af flødeskumsblandingen op i gryden - herefter hældes det tilbage i skålen til den anden blanding. 




Fondant
23 skumfiduser
3 spsk. olie
6 spsk. vand
Ca. 2 pakker flormelis - dette er svært, at sige (Det er bedst at prøve sig frem)
Pastafarver hvis man ønsker den farvet

Fremgangsmåde
1. Hvis skumfiduserne er store klippes de gerne midt over. Ellers blandes de i en skål med olie og vand. 
2. Blandingen smeltes nu over vandbad. 
3. Den lækre sukkermasse hældes over i en skål, hvor evt. farve og en smule flormelis tilsættes. 
4. Flormelis tilsættes indtil blandingen er lidt fast. 
5. Når blandingen er fast (må stadig gerne klistre!) lægges den ud på bordet - det er vigtigt, at der er lagt flormelis ud på bordet så ikke massen hænger fast. Flormelis tilsættes indtil blandingen føles som blød modellervoks.
6. Det er vigtigt, at pakke fondanten ind i noget lufttæt så ikke den bliver tør. 


Frosting
300 g. flormelis
2½ tsk. vaniljesukker
85 g. blødgjort smør
3½ spsk. mælk

Fremgangsmåde
1. Flormelis og vaniljesukker blandes sammen i en skål. 
2. Smørret smulres ned i blandingen og mælken tilsættes.
3. Denne masse piskes nu til den er cremet og luftig. 
4. Frostingen smøres nu på kagen. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar